• header veldvoetbal 006
  • header veldvoetbal 007
  • header veldvoetbal 003
  • header veldvoetbal 001
  • header veldvoetbal 002
  • header veldvoetbal 005
  • header veldvoetbal 005

necap ads

Meisje onder 13-1 scoren in Telstar stadion

Meisje onder 13 1 scoren in Telstar stadion

Er werden totaal 2 wedstrijden gelijktijdig gespeeld op halve velden. Dit was voor de meiden weer even wennen, evenals het spelen met 7 i.p.v. 11 zoals ze nu gewend zijn.

Onze 1e wedstrijd speelden we tegen Schagen. Onze meiden waren veel te sterk voor dit team, maar scoren was nog best lastig op het kleine doel (met grote keeper). Fleur van der Giessen kon echter toch 2x scoren voor ze gewisseld werd. De meiden zouden maar 25 minuten voetballen en met 4 wissels was dat even puzzelen. Alle meiden 10 minuten wissel en dat was ook geregeld.

Toen bleek dat we 5 minuten langer mochten toch Fleur er weer even in en die prikte de 3-0 ook binnen.

Nu we hadden gewonnen moesten we in de rust van de wedstrijd Telstar – FC Twente de finale spelen tegen IJmuiden. Deze wedstrijd zou maar 10 minuten duren, dus meteen klaar staan en gaan.

FC Twente stond na de 1e helft met 3-2 voor (mooie doelpunten hoor).

De bal mocht er in de finale tegen IJmuiden bij ons niet in en na nog geen acht minuten moesten we alweer stoppen. Dat werden penalty’s beslissend na de hoofdwedstrijd.

In de tweede helft van de wedstrijd Telstar – FC Twente kregen we nog een hoop doelpunten te zien. Twente won uiteindelijk met 7-2.

Nu mochten wij weer opdraven voor de zenuwslopende penaltyreeks. Ieder team mocht 5 pingels nemen om en om. Fleur, Maud Benedictus en Amy scoorden alle drie en Kyra (was top!) ze stopte alle ballen van de tegenstanders. Dus na 3 pingels was het al bekend dat DWOW de beste van de avond was.

Nu mogen we ergens in mei nog een keer terugkomen voor de grote finale. Dat zal allemaal wel wat moeilijker worden, maar we gaan er uiteraard wel voor. De meiden hebben zich allemaal prima vermaakt deze avond. De ouders vonden het wat koud, maar we gingen met een goed gevoel weer richting Wieringerwerf. De inval coaches Barry en Iris hadden het keurig gedaan, al zeggen ze het zelf.

 

Barry Waal

jam pater

Twitter @vvdwow

Penalty DWOW en rood blokkers 2-2

DWOW DWOW