• header veldvoetbal 006
  • header veldvoetbal 007
  • header veldvoetbal 003
  • header veldvoetbal 001
  • header veldvoetbal 002
  • header veldvoetbal 005
  • header veldvoetbal 005

necap ads

Verheultoernooi terugkerend voetbalspektakel

Het jaarlijks Verheultoernooi is weer achter de rug. Ik vroeg me laatst af hoe lang dit jeugdtoernooi op Wieringen en in de Wieringermeer nu al naar volle tevredenheid wordt georganiseerd.

Een afspraak met Hans Bos  van Verheul Makelaardij in de Sternstraat leek me een goede optie om er meer over te weten te komen. Gastvrij werd ik door Hans met een Cappuccino en koek ontvangen om meer te weten te komen over het, dit seizoen, al voor de 19e keer georganiseerde toernooi.

PHVerheul

De jaarboeken van Verheul werden er bijgehaald en de pc werd geraadpleegd. Hans wist me al snel te vertellen dat het 1e toernooi in 1999 plaats had gevonden. “Het heette toen het Wieringermeertoernooi en het werd voor de jeugd tot en met 13 jaar van de verenigingen CVWieringermeer, DWOW, Flevo en Kreileroord georganiseerd.

“Wij hadden toen het kantoor op de hoek Sternstraat/Fazantstraat. Bij onze bedrijven wordt regelmatig gevraagd of we willen sponsoren. Zo sponsoren we al  20 jaar Gymnastiek Advendo en de toneelclub in Slootdorp, enz. Ook de voetbalverenigingen kwamen langs. Het idee werd geboren om “goodwill” te kweken en een gezamenlijke sponsorpakket te besteden aan de voetbalverenigingen, omdat we veel particulieren als  klanten hebben in de Wieringermeer. Een jaarlijks sponsorbedrag hebben we sindsdien apart gezet  voor het houden van een gezamenlijk jeugdtoernooi waar de naam van het bedrijf Verheul  aan werd verbonden. We zijn natuurlijk ook betrokken bij het voetballen, zelf heb ik bij Kreileroord gespeeld en mijn compagnon André Vendrig heeft zo zijn roots bij CVWieringermeer”, aldus Hans.

“De verenigingen Wiron en Succes van Wieringen, toch ook in ons werkgebied, kwamen er in 2012 bij, waardoor het toernooi nog meer een regionaal karakter heeft in een gebied waar al veel door de verenigingen wordt samengewerkt.  Door Kreileroord en Wiron wordt het toernooi  samen georganiseerd, zoals in 2016. Verder is  een vaste jaarvolgorde die door de clubs wordt aangehouden. De vereniging die aan de beurt is, geeft ons door dat ze het gaan organiseren en ze zijn verder vrij  hoe ze dat invullen. Natuurlijk hebben wij wel een eindcontrole voor  wat er op papier komt voordat het wordt verspreid. We willen graag dat ons logo en naam op de juiste wijze in beeld komen. Verder hebben we een opblaasbare boog met onze reclame en een aantal tekoop/verkocht borden als reclame op het veld staan. Een goede geluidsinstallatie bij de prijsuitreiking is natuurlijk ook een pré zodat we niet worden onderbroken door plotseling wegvallend geluid. Wij worden betrokken bij de prijsuitreiking en proberen daarbij de jeugd die heeft gespeeld  op een leuke manier bij te betrekken. Zo heeft André de prijsuitreikingen  'smorgens ingevuld en was ik s’middags aanwezig in die rol bij DWOW. Dat geef ons ook telkens de gelegenheid om het organisatiecomité van de vereniging en alle helpende vrijwilligers te bedanken voor hun enorme inzet. Dat alle jongere jeugd van  zes verenigingen op  deze manier samenkomt en z’n wedstrijden speelt met heel veel ouders en andere supporters geeft ons veel voldoening”. Bij het laatste jeugdtoernooi op zaterdag 15 april waren 55 teams en dus ca. 500 spelers aanwezig”.

“Volgend jaar is het jeugdtoernooi bij CVWieringermeer in Slootdorp, inmiddels het 20e toernooi, klasse toch!” Ik kan dat zeker beamen!

 

Verheultoernooi 002.png Verheultoernooi 003.png 

Verheultoernooi 000.png 

Verheultoernooi 001

 

jam pater

Twitter @vvdwow

Penalty DWOW en rood blokkers 2-2

DWOW DWOW