• header veldvoetbal 006
  • header veldvoetbal 007
  • header veldvoetbal 003
  • header veldvoetbal 001
  • header veldvoetbal 002
  • header veldvoetbal 005
  • header veldvoetbal 005

necap ads

Tentenkamp ieder jaar weer een “TOP activiteit” voor de jeugdleden O11 t/m O13

Tentenkamp2017a


Iedereen kijkt er naar uit, na het voetbalseizoen staat eind mei het Tentenkamp op het programma. Om dit evenement in de Nieuwsbrief aandacht te geven heb ik een afspraak gemaakt met één van de organisatoren: Kenneth Leijnse. Hieronder volgen wat feiten uit dit gesprek.

De organisatie begint meestal al een aantal maanden voor de uiteindelijke datum; dit seizoen 26 en 27 mei. Het draaiboek van Erika Homburg wordt gebruikt als leidraad. We maken afspraken met een vaste groep die het al wat jaren organiseren, aanvullend met de mensen van de activiteiten commissie en de kantine beheerder. Elk seizoen wordt de groep die uiteindelijk helpt steeds groter. Vooral de mix van ouders, trainsters, trainers, selectiespelers  en aanhang is uniek en  is het ook voor de organisatie een feest om dit te mogen organiseren. Het noemen van namen kan je beter niet doen, bang om mensen te vergeten. Maar het is echt grote klasse voor al die hulp!

Tentenkamp2017 002Vooraf wordt  nagedacht over de verschillende spelletjes en de materialen die je erbij nodig hebt. Zoals ‘footgolf, eieren overgooien, auto trek, balletje hooghouden, curling. We proberen elk jaar een nieuw spel te introduceren. Dit jaar was het spel ‘schiet Marco van z’n fiets’. Veel hilariteit bij het bedenken en nog groter bij de uitvoering.

De ouders worden vooraf op de hoogte gebracht wanneer het tentenkamp plaats vindt en die moeten hun kinderen er voor opgeven. Deze keer werden van de ongeveer 70 kinderen in deze leeftijdsgroep er 61 opgegeven!  Een prima percentage! Vooraf wordt geregeld wie een tent heeft en wie met wie in de tent gaat overnachten. Het neerzetten van de verschillende tenten en tentjes geeft vooraf al een apart sfeertje. Daarbij gaf Buienradar het aan: fantastisch mooi weer in het weekend!

Na die spelletjes, waarmee wordt begonnen, volgt de speurtocht. Een vast onderdeel door het dorp, vragen beantwoorden en in de juiste richting lopen. Even een broodje knakworst eten en limonade drinken bij Arjan en Cynthia.

 

Terugkomend bij DWOW gaan we rond het kampvuur het vaste onderdeel ‘Petje op en petje af’ spelen. Wie weet het langst de juiste invulling te geven om de vragen goed te beantwoorden en te reageren door je oranje hoed op te houden of van je hoofd af te nemen.

Tentenkamp2017 001Inmiddels is het donker geworden en volgt ongetwijfeld het hoogte punt van de avond ‘het bosspel’. Echt donker en griezelig dat wel, maar vooral spannend om de 4 verstopte in camouflage verkleedde mannen te vinden. Heb je de 4 kaarten van hun ontvangen dan mag je het bos verlaten. Wie kan dat als groep het snelst? 

Tijd om de tent in te duiken voor een nachtrust!? Vergeet het maar, ja eerst de tent in maar 95% gaat echt niet slapen! Het hoofdveld wordt de plaats om je te verzamelen met woeste kreten en oerwoud geluiden. Zo’n 13 begeleiders die proberen je weer in de tent te krijgen, een uitzichtloze taak! Het klokje tikt richting de tijd dat je verwacht dat iedereen het ‘wel heeft gehad’! De ‘diehards’ weten het echt behoorlijk lang vol te houden.

Om 6.30 uur is het ochtendappel want om 7.00 uur is het zwembad beschikbaar voor de jeugd van DWOW! (bedankt sponsor Koopman en Brouwers!). Het is een redelijke tippel voor de toch wel slaperige en vermoeid ogende jeugdigen en hun begeleiders. Zwemmen op dit uur, na zo’n nacht! Om  8.00 uur staan de meesten lijkbleek onder de douche om zich daarna aan te kleden voor de tippel terug! Best wel een opgave voor de meesten! Een ontbijt, een broodje van sponsor Slijkerman en met beleg van sponsor Deen, is altijd lekker!

Terugkomend bij DWOW is het even tijd voor jezelf. Het geplande toernooitjes hebben we van het programma geschrapt i.v.m. het warme weer. Rond 10 uur en als afsluiting volgt nog de finale van “balletje hooghouden” in de kring. Maud Benidictus en Noa Seton winnen de wisselbekers!

Om 10.30 uur zorgt de vaste patatbakker Jaap Blokker dat iedereen een frietje krijgt! Ja en dan gaat het toch over zo’n 80 porties!

De tentjes opruimen wordt vooral gedaan met heel veel hulp van de ouders. De rest van de zaterdag wordt ongetwijfeld gebruikt om het slaaptekort in te halen. Rest nog ontzettend leuke herinneringen en foto’s van dit TOP evenement! 

jam pater

Twitter @vvdwow

Penalty DWOW en rood blokkers 2-2

DWOW DWOW