• header veldvoetbal 006
  • header veldvoetbal 007
  • header veldvoetbal 003
  • header veldvoetbal 001
  • header veldvoetbal 002
  • header veldvoetbal 005
  • header veldvoetbal 005

necap ads

Mooie velden? Daar moet je wel wat voor doen!

De grascommissie is de laatste week van mei gestart met het jaarlijks onderhoud van de velden. Het trainingsveld was het eerste veld dat werd aangepakt. Nadat er ballenvangers op de bosranden waren geplaatst en de drainage was opgegraven om zeker te zijn dat het teveel aan vocht afloopt naar de slootkant achter het veld, was de grasmat aan de beurt die volop aandacht kreeg.

Het veld werd gedeeltelijk gewoeld op een diepte van 35 cm op de plaatsen waar het in natte tijden blank stond, dit om de onderliggende laag te doorbreken waardoor de doorlatendheid van de vochtafvoer wordt verbeterd en zodoende de wortelgroei wordt gestimuleerd. Daarna werd het veld bezand en met een kopeg zo gevlakt dat het zaaiklaar werd.

grootonderhoud velden 1

Er werd in de lengte, breedte en diagonaal gezaaid met zaad bestaande uit het grasmengsel veldbeemd en engelsraai dat zeer geschikt is voor sportvelden. Totaal is er ongeveer 100 kg graszaad gebruikt voor het C-veld.

grootonderhoud velden 2

De weergoden moeten de rest doen. Vochtigheid en warmte moeten zorgen dat we een geweldige grasmat krijgen met een veel grotere ruimte die genoeg moet zijn om onze teams te laten trainen en het B veld te ontlasten.

Het A en B veld was na het Six toernooi aan de beurt. Het zand werd er op aangebracht, de strafschopgebieden en wat diepere beschadigingen werden uitgevuld en met een weidesleep geëgaliseerd. Daarna werden de velden doorgezaaid.

Loonbedrijf Vermaire heeft daarna alle velden met een machine belucht waardoor het resultaat zal zijn een nog betere beworteling en doorlatendheid. Dit alles met als doel een nog betere grasmat!

                                                 Tekst is aangeleverd door Hans van der Oord. 

grootonderhoud velden 3

 

 

jam pater

Twitter @vvdwow

Penalty DWOW en rood blokkers 2-2

DWOW DWOW