1e shirts uitgereikt “Baas over de bal”

Gisteren 23 december 2017 werden door Paul Eveleens de eerste shirts van “Baas over de bal” uitgereikt. De eerste die een shirt mocht ontvangen was Ton Korevaar, hoofd jeugd opleiding, samen met Paul initiatiefnemers van de wekelijkse techniek trainingen die elke vrijdagavond wordt gegeven voor kinderen die dat leuk lijkt. Ton en Paul zijn overtuigd dat degene die willen investeren, door extra te trainen om hun vaardigheid met de bal te vergroten, het uiteindelijk voor hun zal opleveren. Ton, die spreekt uit ervaring, start wekelijks de training van J011-1 en J010-1  met ieder een bal. “Ik ga gelijk aan de gang om hun vaardigheid met de bal individueel te vergroten. De filmpjes van Cock van Dijk zijn mijn leidraad. Een prima warming-up! Vervolgens is het meestal 1:1 en 2:2 om de kinderen te laten wennen dat ze baas over de bal zijn met weerstand die ze zaterdag ook tegenkomen. De vormpjes gaan daarbij al om winnen! De kinderen vinden het leuk en het resultaat zie je terug in hun wedstrijdjes die ze spelen. De meesten worden ‘nu al’ niet meer zo nerveus als een tegenstander de bal probeert af te pakken!”

Paul, zelf een voetballer uit het Amsterdamse die rond 1992 bij DWOW kwam voetballen, was een veel scorende spits uit het hogere amateurvoetbal. Ook hij deelt de mening van Ton. “Als alle trainers bij DWOW deze lijn zouden volgen en zo’n 75% van de tijd bij hun training de kinderen ‘laten voetballen’ met kleine partijvormen, afgebakende ruimte en doelen, dan zullen we dat terug gaan zien in de nabije toekomst!”

Voor het laten maken van de shirts kreeg hij toestemming van het bestuur. De kinderen die 15x zijn geweest krijgen een shirt. Ik hou bij wie er komen. De eerste spelers die dit shirt in ontvangst mochten nemen waren Thijmen Rijk (niet op de foto i.v.m. vakantie), Mees Kramer (beiden uit J013-1) en Bauke Brandsma (J015-1). Hij denkt nog na over een extra ster bij 25 en 50x.Volgens de enthousiaste Paul zal dit gebaar nog meer kinderen stimuleren om vrijdag extra te investeren om een betere voetballer of voetbalster te worden. Meer info: p.eveleens@hotmail.com

20171223-Shirts-Baas-over-de-bal-1

 

 

 

 

 

Other Articles

Clubnieuws
Bestuur
Fijne feestdagen