Aan de tafel met Ton

Een terugkerende rubriek waarbij de redactie iemand van de vereniging voorstelt of waarin een bijzondere gebeurtenis wordt belicht.

Deze keer is het de nieuwe trainer Vincent de Groot van J010-2.

Vincent de Groot komt uit Middenmeer en woont nu in Wieringerwerf. Vincent zijn werk was eerst  bouwkundig adviseur maar inmiddels is hij als “specialist bouwvergunningen” bij TATA Steel aangenomen. Leuke baan met veel overleg op provinciaal niveau.

Ondanks een drukke baan ziet hij toch nog kans om wekelijk 1x het team van zijn zoon Collin te trainen. De aanleiding was dat zijn zoon aangaf te willen voetballen. “Ik probeer wekelijks hem te volgen bij de wedstrijden en nu ook 1x in de week bij de training”.

“Ik heb zelf een balletje getrapt bij Flevo en er komt een tijd dat je kind gaat sporten. Voor mij de aanleiding om dan ook wat te gaan doen bij het team waarin hij speelt!

Samen met Rogier Stuij geven we elk 1 uur training. Het ‘om als trainer voor een groep kinderen te staan’ is best wel even wennen. Gelukkig kan ik terugvallen op de ervaring van Rogier en Ton Korevaar. Het zoeken om een leuke training te geven waarbij de kinderen leren en veel plezier beleven gaat me steeds beter af.

Ik hoop het lang vol te houden en mee te maken dat het team steeds beter gaat spelen! Mijn vader momentje: ‘’hé, hé, hier heb ik op gewacht” is voorlopig uitgekomen! Ik vind het zelf erg leuk en wie weet ga ik na een poosje wel op zoek naar mogelijkheden om mezelf nog verder te ontwikkelen als voetbaltrainer voor jeugdigen!

DWOW is erg blij met enthousiaste mensen zoals Vincent die als vrijwilliger de club meehelpt om de verschillende functies in te vullen!

Other Articles

Clubnieuws
Clubnieuws