Aantal voetbalscholen in jaar tijd explosief gestegen

Ik hoorde het op het t.v. journaal van zondagavond 23 september. “Het aantal voetbalscholen is in één jaar behoorlijk toegenomen van 58 naar 155”.  De vraag werd daarbij gesteld of verenigingen niet tekort schieten in het ontwikkelen van kinderen om een betere voetballer (meisjes en jongens) te worden?

Je denkt er over na en vormt een mening.

Er zijn kinderen die voetballen omdat ze het leuk vinden. Samen met vriendjes in een team is waarom het bij hun gaat. Klasgenoten voetballen ook. In welk team ze komen maakt niet zo veel uit het liefst met dat vriendje of hun klasgenoten. Later vormen ze nog steeds een team met vrienden waarbij het resultaat minder belangrijk is. Het is gezellig en het team is goed voor de kantine tijdens de 3e helft.

Er zij ook kinderen die thuis meerdere keren een bal pakken om nog beter baas over de bal te worden. Die als je iets voordoet het opslaan en de volgende keer het kunnen uitvoeren.

Als je bij deze laatste categorie hoort, die gewoon willen uitblinken en streven naar het hoogst, dan hebben wij Paul Eveleens die op vrijdag gratis techniektraining geeft.

Gemiddeld is er een groepje van zo’n 10 kinderen die naast hun reguliere training (2x in de week) op vrijdag van 19.00 – 20.15 uur extra aan de gang willen. Kinderen vanuit de leeftijdsgroep van onder 11 t/m onder 14 zijn welkom!

Je gaat niet moe naar huis want er wordt rekening gehouden dat de volgende dag er weer een wedstrijd staat gepland.

Diegene die daar wekelijks heen gaan, vallen in hun team op door een betere basisvaardigheid.

Het gaat dus eigenlijk over meer uren maken. Vergelijkbaar met bijna dagelijks op een pleintje voetballen met jongens uit de buurt! Iets wat tegenwoordig niet meer is voor te stellen.

Other Articles

Clubnieuws
Team van het jaar 2018-2019
Clubnieuws
Aan de tafel met Ton