Afscheid van de jeugdvoorzitter.

Tijdens de laatst gehouden Algemene Ledenvergadering ben ik teruggetreden als voorzitter van het jeugdbestuur van DWOW. Deze functie heb ik 4 seizoenen mogen bekleden een tijd met veel plezier, stress en een hoop leerervaringen. In de tijd dat ik jeugdvoorzitter ben geweest heb ik de knakworstknaldag geïntroduceerd (dat was voor die tijd pannenkoekentoernooi). De knallende kinderchampagne bingo opgezet (de voorloper was de oliebollen bingo) en het kuubkisten toernooi (voorheen 4×4 knvb toernooi) weer nieuw leven ingeblazen.

Voor de jeugdscheidsrechters werd er een tenue geïntroduceerd zodat tijdens de wedstrijd goed duidelijk is wie de scheidsrechter is. Het is me gelukt mensen bij het jeugdbestuur te betrekken. Zo zijn Stefan van de Werf, Claudia van der Oord en Manon Verblaauw actief binnen het jeugdbestuur. Iedereen binnen het bestuur heeft zijn eigen taken. Zo is Stefan ons creatieve brein met het bedenken en maken van posters, flyers en mooie hebbedingetjes, Claudia verzorgt de notulen en is contactpersoon voor de Grote Clubactie en de AZ wedstrijden die via DWOW georganiseerd worden. Manon heeft de taak van meisje coördinator op zich genomen. Maar oudgediende zoals Rogier Stuij en onze man met het meeste voetbalverstand Ton Korevaar hebben ook een belangrijke functie binnen het jeugdbestuur. Het opleiden van jeugdscheidsrechters is een belangrijke taak voor Rogier. Hij zorgt ook dat ieder team een “uit toernooi” speelt. Ton heeft de zorg voor de trainers en coaches en de coördinator van de teamindeling en is vaak contactpersoon voor ouders. Zonder al deze kanjers zou DWOW geen jeugd afdeling hebben.

De gezamenlijke taak is verder te zorgen dat de vele activiteiten die bij DWOW in de vakanties voor de jeugdspelers worden georganiseerd goed verlopen. De hulp van ouders wordt daarbij gezocht en zonder al die hulp zou dat niet mogelijk zijn.

De mooiste momenten voor mij waren de grote toernooien die georganiseerd werden op de club als het kuubkistentoernooi, het kaboutertoernooi en het PH Verheul toernooi. Tijdens zulke evenementen zie je duidelijk dat een vereniging verenigd. Veel vrijwilligers zijn voorafgaand en tijdens dit soort grote toernooien actief en iedereen vindt het ook leuk om zijn steentje bij te dragen. Andere mooie momenten waren de momenten dat ik de kampioenschaal mocht uitreiken aan teams die kampioen geworden waren, en door de jaren heen zijn dat veel teams geweest.

Ik wens Wim veel succes, wijsheid en plezier in de functie. Met veel vertrouwen draag ik de verantwoordelijkheid over aan hem.

Claudia de Groot

Other Articles

Clubnieuws
Clubnieuws