Clubactie: AZ – Utrecht; goed voor 97 kaartjes die de wedstrijd hebben bezocht.

Een kort verslag van de organisator Claudia van den Oord en een impressies van de fam. van Oers en fam. Rijk die bij de wedstrijd aanwezig was! De organisatie in het voortraject werd door Claudia van den Oord opgepakt.

Begin december werd ik gebeld door AZ met mededeling dat wij als club uitgenodigd waren om een wedstrijd bij te kunnen wonen voor een hele leuke prijs. Een mooie bijkomstigheid was dat van elk kaartje (10 euro per kaartje) er 1 euro terug zo worden gestort op de rekening van de club. Het ging om de wedstrijd AZ-Utrecht op 19 januari 2019.

De vraag of wij van DWOW dit kenbaar wilde maken aan onze leden. Natuurlijk zeg ik dan geen NEE. We kregen als club 75 toegangskaarten toegezegd. Na wat heen en weer geappt kwamen de aanmeldingen als snel via mijn telefoon binnen gestroomd en binnen een mum van tijd zat ik dan ook al aan die 75 kaarten. Oeps!

Toch maar even bellen met AZ en vragen als we a.u.b. nog wat meer kaarten mochten bestellen. AZ is natuurlijk nooit zo flauw dus ik kreeg toestemming om tot 100 kaarten te gaan. Maar goed ook want uiteindelijk gingen wij vanuit DWOW met maar liefst 97 mensen (jong en oud) naar de schitterende wedstrijd AZ-Utrecht die we ook nog met winst afsloten.

Eén van de bezoekers waren de families van Oers en Rijk

Op zaterdag 19 januari gingen we (fam. van Oers) met zijn zessen naar AZ-Utrecht. Onze oudste 2 kinderen waren al eens eerder geweest, de jongste 2 nog nooit. Het was erg koud, dus iedereen warm aangekleed. We zaten schuin achter het doel, waar AZ in de eerste helft 2 x scoorde. In de pauze warme chocomelk en in de 2de helft nog een doelpunt voor AZ! De kinderen vonden het leuk, vooral als het hele stadion ‘ooeeh’ riep bij een gemiste kans. Maar vooral het juichen bij een doelpunt was super. Kortom het was een leuk uitstapje!

Zoals elk jaar konden we (fam. Rijk) weer met DWOW naar AZ. Het enthousiasme onder de voetballers en hun ouders was groot. Bijna 100 DWOW-ers zaten in Alkmaar. Gewapend met dekentjes tegen de kou, mutsen op en dikke sokken aan zaten we klaar voor de wedstrijd. Wat een leuke sfeer hing er. Het stadion zat bijna vol, de muziek schalde en iedereen keek vol verwachting naar wat komen zou.  De eerste helft zaten wij als DWOW achter het doel van Utrecht. Dat kwam goed uit. AZ  had veruit de meeste kansen op doel. Na ruim een half uur was het raak en knalde de AZ RETTEKETET uit de speakers en 5 minuten later konden we weer juichen en springen voor de 2-0. Dat ging goed zo. De tweede helft was minder spannend. Vanuit verschillende monden van DWOW spelers hoorde je hier en daar tactische adviezen. Het geduld werd beloond. In de blessuretijd knalde AZ er nog een schitterende bal in. Wat een mooie afsluiting van dit leuke uitje.

DWOW bedankt maar weer voor het organiseren!