D.W.O.W. ontvangt € 1.750,- van VriendenLoterij

AMSTERDAM/WIERINGERWERF – Een grote verrassing voor voetbalvereniging D.W.O.W. van de VriendenLoterij. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de Samen voor je Club-actie.

D.W.O.W. eindigde op de tweede plaats en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van €1.750,-. De actie is een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. D.W.O.W. gaat het geld gebruiken om nieuwe ballen aan te schaffen voor de jeugd en ledverlichting bij het veld aan te leggen.

Gert-Jan Schipper, algemeen coördinator bij D.W.O.W.: “We hoopten al op een plek in de top vijf, maar dat we op de tweede plek zijn geëindigd is echt geweldig! We hebben met 16 man gebeld en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Met de extra bijdrage gaan we nieuwe ballen aanschaffen voor de jeugd en willen we ledverlichting laten aanleggen bij het veld.”

Tijdens de Samen voor je Club-actie belden tal van clubs en verenigingen clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van D.W.O.W. leverde de club maar liefst 116 loten op. Daarmee scoorde de club de tweede plaats. Als de 116 loten een jaar blijven meespelen, dan kan D.W.O.W. 10.904 euro bijschrijven aan de clubkas.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Fotocredits: Bastiaan Musscher

Other Articles

Clubnieuws
Toernooi & Events