De rol van Frank van der Werf onze wedstrijdsecretaris

Geïnteresseerd hoe het verder gaat ook even op bezoek bij Frank van der Werf.

Ook hij heeft een rol bij de afgelastingen. Inmiddels nu zo’n 5 seizoenen actief. Frank heeft het in een aantal jaren wel makkelijker zien worden. De komst van de smartphone heeft veel invloed gehad.

“Het was een aantal jaren geleden arbeidsintensief. Na een seintje van de consul werd de bezoekende wedstrijdsecretaris gebeld. Ook de scheidsrechters moesten gebeld worden. De kantine dienst, de leiders van onze teams, de bestuursdienst. Ik ben vanaf het begin. om het mezelf makkelijker te maken, telefoonnummers gaan verzamelen. Ze staan nog steeds in mijn telefoon, al zullen de functies misschien al door anderen zijn ingevuld. Het zijn er inmiddels, schat ik, zo’n 300 in aantal! Met de komst van het internet en de smartphones met de app’s is het allemaal een stuk makkelijker geworden.

De KNVB heeft daar goed op ingespeeld. Eerst ging er veel via Sportlink. Gebruikers weten vast wel hoe lang het duurt, op zaterdagen en zondagen, alleen al om in te loggen. Gelukkig wordt er nu steeds meer gebruik gemaakt van de twee KNVB app’s. Met de oranje wedstrijdzaken app kan ik de wedstrijd afgelasten na het seintje van Hans. Dat kan zelfs al een dag van te voren. Bij de wedstrijd staat dan in deze app: afgelast. Er is gelijk een koppeling via MijnClub.nu waardoor het op onze site wordt vermeld in het wedstrijdprogramma. Ook op de groene KNVB.nl app, die de meeste voetballers hebben staat in geel gearceerd AFGELAST.

Bezoekers van onze site dwow.nl, dus ook die van de tegenpartij kunnen dus bij ons kijken als ze geen KNVB app’s op hun smartphone of tablet/pc hebben geïnstalleerd.

De coaches, leiders, bestuursdiensten, enz. maken nu ook gebruik van de ‘afgelasting app’ van zaterdag en zondag. De app komt binnen en je ziet dat je wedstrijd is afgelast!

Frank gaf wel aan dat hij toch nog wel eens kijkt of alles wordt ingevuld zoals bedacht maar ook dat zal vanzelf wel slijten.

Nu ik toch bij Frank op bezoek was nog even een belangrijk item dat ik gelijk zal vermelden. Het komt voor dat je ineens geconfronteerd wordt met ziekte of minder spelers. De leider/coach moet dan zelf contact opnemen met de leider van de tegenpartij om samen een nieuwe datum te bepalen of een andere oplossing te bedenken. Geef dit even door want Frank (wedstijdsecretaris@dwow.nl)  zet het dan weer via MijnClub.nu op de site. Geef het ook even door aan Gert-Jan Schipper want die regelt een scheidsrechter. Zo ook oefenwedstrijden even aangeven bij Frank en Gert-Jan en het wordt geregeld. Vergeet de kantine niet, maar daar weet Iris de Vries vaak wel een oplossing voor.”

Other Articles