thumbnail_DWOW-468x60pixels

DWOW in SBS6 Echt Waar?!

Zaterdag 31 augustus gaat DWOW meedoen met het SBS6 TV programma, ECHT WAAR! In samenwerking met de vriendenloterij.

Voor deze TV opnamen kunnen 6 supporters mee, als je mee wilt geef je op bij Gert-Jan Schipper. Vertrek 16.30 uur bij DWOW.

Echt Waar?!
In elke aflevering spelen honderd kandidaten, onderverdeeld in tien groepen van tien mensen. De leden van elke groep spelen voor dezelfde club, vereniging of stichting, die is aangesloten bij de VriendenLoterij. Alle kandidaten maken kans om (een deel van) 50.000 euro voor hun eigen club te verdienen!

De honderd kandidaten beantwoorden de vragen individueel. De verhalen en stellingen in Echt Waar?!kunnen overal over gaan en worden door Soundos en Leo op verschillende manieren gepresenteerd. Van Broodje Aap-verhalen, gekke wetten en de herkomst van spreekwoorden, tot opvallende nieuwsfeiten en bizarre verhalen over bekende Nederlanders. Het kan ook zo zijn dat de vraag aan de hand van foto’s of video’s worden gesteld – welke foto of video is echt en welke niet?

De kandidaten moeten dus beredeneren welk verhaal waar is – alleen dan kunnen ze geld voor hun club verdienen! Kiest een kandidaat een verkeerde stelling? Dan ligt hij of zij uit het spel. Aan het eind van elke aflevering is duidelijk met welk deel van de 50.000 euro een club of vereniging de studio weer verlaat: dat hangt af van het aantal kandidaten dat op dat moment nog in het spel zit.

Echt Waar?! is elke week een pittige en komische strijd tussen honderd nieuwe kandidaten die spelen voor hún club of vereniging. Iedere onthulling is weer een spannend moment. Wat is waar? En wat is volslagen kletskoek?

VriendenLoterij
Bij de VriendenLoterij kun je als deelnemer zelf bepalen welk goed doel je steunt. Je kunt niet alleen kiezen uit een van de 47 goede doelen, maar ook uit meer dan 3300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Als je meespeelt in de VriendenLoterij, kan de helft van je lotprijs dus rechtstreeks naar de clubkas gaan.

In Echt Waar?! wordt elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt 10.000 euro van de VriendenLoterij waarmee een maatschappelijk project gerealiseerd kan worden. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie loopt nog tot het einde van het jaar.

Echt Waar?! is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties.

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf zaterdag 7 september 21.30 – 22.30 uur.

Foto: Talpanetwork