Eindelijk werd die dan toch gespeeld: de derby DWOW – Flevo

Het zou een mooie quizvraag kunnen zijn: wanneer speelden beide verenigingen DWOW en Flevo weer na een lange tijd ‘samen’ in dezelfde competitie? De redactie van de Nieuwsbrief zocht het uit.

DWOW dat in de competitie 2014-2015 zich onderin in de 4e klasse terugvond wist onverwacht, staande op de 10e plaats de 2e periode titel te pakken. Het werd een wonder maar via een prima gespeelde nacompetitie wist het team toch nog te promoveren naar de 3e klasse.

Twee seizoenen werd onderin de 3e klasse meegespeeld maar het afgelopen seizoen werd degradatie toch een feit.

Ook Flevo jarenlang 6e klasser, wist het laagste niveau te ontstijgen. De 6e klasse werd opgeheven en in hetzelfde seizoen 2014-2015 wisten ze zich in de 4e klasse te spelen via een spannende na-competitie.

Door de degradatie van DWOW spelen we in dit seizoen 2017-2018 dus eindelijk weer samen met Flevo in één competitie!

Een bekende voor DWOW is inmiddels eindverantwoordelijk. Eric de Gier heeft een aantal jaren bij DWOW als jeugdtrainer gefungeerd en is zo’n 3 seizoenen terug  in zijn woonplaats bij de jeugd actief geworden. Een belangrijke stap omdat Flevo steeds meer een groei meemaakte v.w.b. aantallen jeugdspelers. Inmiddels heeft hij vorig seizoen het roer van het 1e overgenomen.

Voor de 3e keer werd dit seizoen de wedstrijd vastgesteld. De weersomstandigheden zorgde voor de nodige afgelastingen. Inmiddels aan het einde van deze competitie probeert Flevo de nacompetitie voor degradatie te ontlopen en DWOW probeert met een periodetitel of een 2e plaats in de eindrangschikking een eventuele nacompetitie voor promotie te halen.

Terugblik wedstrijd
Onder zeer warme omstandigheden mocht DWOW in  de 1e helft het spel maken. Flevo loerde op een foutje van de verdediging en kwam er regelmatig gevaarlijk uit. Ayco Kluvers liep op het juiste moment diep, er volgde een geweldige pass van één van de centrumverdedigers, met veel kwaliteit wist hij de bal in het Flevo doel te werken. Flevo kroop wat meer uit hun schulp en mede door goed keeperswerk van Tom de Visser wijzigde de stand niet voor rust.

In de 2e helft kopte Daniel Butoyi raak maar deze treffer werd op advies van de grensrechter afgekeurd. Habib Noor leek de gelijkmaker te gaan scoren maar doelman Visser had opnieuw een goede reflex. Vlak daarna maakte Lars de Vries de 2e voor DWOW. De weersomstandigheden, het warme weer, deed de rest. DWOW liep uit naar een 4-0 overwinning door een heel mooie aanval met Ayco Kluvers als eindstation. De 4e werd gemaakt door Rick Buisman.

Op zaterdag (!) 19 mei volgt een herkansing in Middenmeer.

1-0 Ayco Kuvers ontvangt felicitaties

Other Articles

Clubnieuws
Clubnieuws