Halen spelregelbewijs voor leden met geboortejaar 2002

Goede kennis van de spelregels draagt bij aan sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB tijdens het seizoen 2014-2015 het spelregelbewijs ingevoerd.

Door het behalen van dit spelregelbewijs zijn meer voetballers beter op de hoogte van de regels, begrijpen en accepteren zij waarom bepaalde beslissingen worden genomen en kunnen de regels beter toepassen tijdens het spel.

Dit seizoen zijn de leden geboren in het jaar 2002 aan de beurt om dit spelregelbewijs te halen.

Ben je in 2002 geboren dan heb je tot de start van het nieuwe seizoen, september 2019, de tijd om het halen. Doe je dat niet dan kan je in het seizoen 2019 – 2020 niet meer voetballen!

Hoe werkt het. De club geeft de activatiegegevens door aan de leden met het geboortejaar 2002.  Hiermee kunnen ze het account activeren van Voetbalmasterz en te oefenen om uiteindelijk via verschillende niveaus de eindtest te halen.

Wat is er veranderd? De verantwoordelijkheid ligt nu bij v.v. DWOW!

In de afgelopen seizoenen speelde de KNVB een begeleidende rol in dit traject. Dit seizoen zal dit niet meer het geval zijn!  In Sportlink vind je het overzicht van de spelers die het Spelregelbewijs moeten behalen. V.V. DWOW zullen diegene die geboren zijn in 2002 dus moeten begeleiden en duidelijk moeten maken wat er verwacht wordt!

De spelregels in begrijpelijke taal vind je op scheidsrechters.voetbal.nl/spelregels

(Bron KNVB)