KNVB zorgt voor nieuwe indeling voorjaarscompetitie

Hoe wordt de indeling van 2e seizoenshelft eigenlijk geregeld? De KNVB deelt 2x per seizoen alle jeugdteams in heel Nederland in. Een geweldige puzzel om jeugdteams in te delen in een competitie waarin je kan winnen, verliezen en gelijkspelen. In zo’n competitie bestaat de mogelijkheid om je zo goed mogelijk je te ontwikkelen tot een betere voetballer, maar ook dat je met plezier je sport kan bedrijven.

De najaarreeks, de start na een bekervoorronde na de zomervakantie, is de meest lastige. Wij als vereniging geven een indicatie richting de KNVB e.e.a. na de resultaten van het afgelopen seizoen en de verwachting naar aanleiding van de teamindeling en overleg met de begeleiding. Daarna is het afwachten!

Bepalend voor de KNVB voor het wedstrijdprogramma na de winterstop zijn de eindstanden van de najaarscompetitie.

Voor de voorjaarscompetitie worden de betere teams die in hun klasse hoog zijn geëindigd bij elkaar geplaatst. Zo ook als je in de middengroep bent geëindigd of bij de onderste in je poule.

Vanaf onder 8 t/m onder 10 wordt er geen stand bij gehouden.

Wij hebben de KNVB gevraagd om vooral M015-2, J014-2 extra aandacht te geven om die zo laag mogelijk in te delen en de J012-1 in een klasse hoger te plaatsen.

Onderstaand een overzicht wanneer de indeling wordt afgerond.

  • Tot 3 december 2018 kon de vereniging speciale wensen indienen.
  • Vanaf 10 december zijn de competitie leiders gestart met de indelingen.
  • Rond 13 januari 2019 wordt de indeling gepubliceerd op voetbal.nl.
  • Via nummering in de poule wordt het wedstrijdprogramma daarna samengesteld.
  • Vanaf 26 januari wordt er weer gestart met de nieuwe voorjaar reeksen.

Teams die op 19 januari zijn ingepland om een wedstrijd te spelen, moeten er rekening mee houden dat dit nog voor de najaarreeks geldt.

Other Articles

Clubnieuws
ClubnieuwsToernooi & Events