Kuubskisten toernooi 2018 gaat opnieuw niet door!

Het toernooi met Kuubskisten van Necap, ooit begonnen in het seizoen 1998-1999 met een KNVB activiteit “de regiofinale van het Shell stratentoernooi” toen er 24 kisten (!) op het A en B veld stonden opgesteld, heeft heel veel strijd maar vooral voetbalplezier opgeleverd.  v.v. DWOW heeft het een aantal jaren later weer opgepakt door het als een eigen “Kuubkistentoernooi” voort te zetten. Het toernooi groeide uit z’n voegen en werd zelf zo groot dat het samen met buurman Flevo werd georganiseerd.

De strijd waarin 4:4 werd gespeeld met veel balcontacten en op kleine velden met de kisten als doeltjes, werd het laatst georganiseerd op 24 oktober 2015 als het “Bram Kamerling Kuubskisten toernooi”. Daarna zijn er verschillende pogingen geweest om het weer te organiseren maar vooral een goede datum en steeds weer ingeplande KNVB wedstrijden waren de oorzaak dat het niet door kon gaan. Deze keer blijft de opgave van het aantal teams, mede door de schoolvakantie, zo laag dat je geen goed toernooi kan spelen.

Uiteraard wordt er nagedacht over een andere datum (geen vakantie). Mogelijk lijkt de afsluiting van een feestweekend aan het einde van het seizoen een mogelijke optie?

 

Other Articles

Clubnieuws
Clubnieuws