Nieuwe wedstrijdvorm pupillen dit seizoen verder ingevoerd

Het amateurvoetbal is vanaf dit seizoen (2017/’18) gestart met de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Na een uitvoerig onderzoeks- en aanlooptraject spelen de onder 8, 9 en 10-pupillen vanaf dit seizoen 6 tegen 6 wedstrijden op een bijna kwart veld.

Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen zij vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Het spelen op een kleiner veld sluit bovendien beter aan op de belevingswereld van deze kinderen. Dit alles draagt bij aan het uiteindelijke doel: het vergroten van het spelplezier en de ontwikkeling van deze pupillen.

Vanaf het seizoen 2018/’19 worden de nieuwe wedstrijdvormen verder ingevoerd in het amateurvoetbal. De onder 10 pupillen gaan vanaf dat seizoen ook 6 tegen 6 wedstrijden spelen op een bijna kwart veld. Nieuw is dat de onder 11 en onder 12 pupillen 8 tegen 8 wedstrijden op een bijna half veld gaan spelen.

De KNVB geeft middels hun informatie website www.knvb.nl/pupillenvoetbal meer uitleg over deze wedstrijdvorm of klik op onderstaande video links en lees een handige uitleg in PDF

Other Articles

Clubnieuws
Clubnieuws