Opnieuw erg druk op de Knakworsten Knaldag

Het kost wel wat tijd om het te organiseren maar dan heb je ook wat. De Knakworsten Knaldag is voor veel kinderen op de woensdag in de herfstvakantie een ontzettend leuke activiteit. Vraag je aan de oudere kinderen of ze zich nog wat kunnen herinneren van die keren dat ze zelf hebben meegedaan, dan zullen de verhalen ongetwijfeld loskomen.

Ook dit jaar waren er 60 kinderen opgegeven. Kinderen die zoveel mogelijk gezien hun leeftijd bij elkaar in een team werden gezet om samen de verschillende voetbalspelletjes, die op het C-veld waren uitgezet, in volgorde af te werken.

Dit seizoen werd er voor het eerst gekozen om 5 spelletjes voor de jongste kinderen en 5 spelletjes voor de wat oudere kinderen te bedenken. Meestal worden de meest populaire spelletjes een jaar later weer herhaald. De wat minder leuke worden vervangen. Zo is populair het mikken of schieten en een voetbalcircuit met poortjes, waarbij de behendigheid een steeds grotere rol gaat spelen.

Voetbalbowling was erg populair bij de jongste kinderen. Het was voor de meesten best wel lastig om na 5x schieten alle ballen er af te kegelen.  Voor de wat oudere kinderen was het “latje raken” en “schiet de bal door het vak”, met een bal in volgorde  de 6 vakken van een pupillendoel “binnenschieten”, was een geweldige uitdaging.

Voor de middagpauze moesten de schoentjes even uit om de kantine te vrijwaren van de nodig modder die onder de schoenen werd meegenomen. Onderaan de trap was het een uitstalling van verschillende kleuren schoenen in verschillende maten. Toch een heel ander gezicht dan “toen” er nog alleen zwarte schoenen te koop waren.

Het hoogtepunt zijn natuurlijk de broodjes knakworst in de kantine. Vooraf een geluid van jewelste uit die 60 kelen  maar tijdens het eten was het goed te doen om met elkaar toch weer te kunnen praten!

De telcommissie deed in die tijd z’n best om de punten van de kinderen op te tellen. Kleine prijsjes voor de spelletjes hoort er toch een beetje bij!

Na de middag werd de jaarlijkse penalty bokaal gehouden met opnieuw een nieuw aspect.

Iedere leeftijd, vanaf de mini-pupillen tot en met onder 13 heeft drie prijzen te verdelen en een wisselbeker voor de beste schutter. De vier keepers hadden het niet makkelijk. Ze kregen met elkaar toch ruim 200 keer een bal op hun af geschoten! Rond twee uur was het tijd om de prijzen uit te delen. Daarna gingen de winnaars nog even op de foto om het vast te leggen voor de volgende reünie bij DWOW of te showen bij opa en oma!

De organisatie wil alle hulpen, zo’n 35 in aantal, zoals 3 stagiaires, vooral veel moeders, oudere jeugdspelers en speelsters bedanken voor hun hulp!  Klasse dat er zoveel hebben meegeholpen om het we

er mogelijk te maken dat alles liep als een zonnetje!

Other Articles

Clubnieuws
Penalty bokaal 2017-2018
Zaalvoetbal Nieuws