thumbnail_DWOW-468x60pixels

Promotie handbal en voetbal voor Don Bosco schoolkinderen

Afgelopen woensdag zijn alle scholieren van de Don Bosco school vanaf 08.30 – tot 14.00 uur langs geweest om kennis te maken met de sporten handbal en voetbal.

Het was meester Remy Kluvers die de regie had en zowel bij het handbal als bij het voetbal gevraagd had of er een aantal vrijwilligers het programma wilde draaien.

Op het verharde handveld werd gestart met een warming-up. Sommige kinderen gaven aan wat daarbij hoorde en deden het voor. De klas gemiddeld 20-28 kinderen deed het daarna gezamenlijk na!
Daarna werden de groepen gesplitst. Bij de handbal kregen de kinderen wat les in behendigheidjes met de bal op het handbalveld en werd er natuurlijk afgrond!
De anderen mochten een partijtje spelen op het trainingsveld. Halverwege werd er gewisseld.

Dat jong en oud best wel samen past, bleek op het trainingsveld waar een partijtje voetbal ‘meisjes tegen jongens’ werd gespeeld. Een vijftal afgevaardigden van ‘Walking Football’ die wekelijks op hetzelfde veld hun wedstrijdje spelen, hadden op de roep om mee te helpen gereageerd.
Af en toe fungerend als doelman of spelverdeler hadden ook zij dikke pret! Al vonden de fanatieke jongens dat de meiden wel wat werden geholpen.

Na afloop was iedereen overtuigd dat het voor iedereen een leuke activiteit was met na afloop allemaal blije gezichten!

Bij de handbal waren Bianca de Rijk, Femke de Vries en Henk Bieman en bij het voetbal Bart van der Beek, Aart Brand, Gerard de Boer, Ron Vogelzang en Ton Korevaar de hulpen!