thumbnail_DWOW-468x60pixels

Sportdorp Wieringermeer en Walking Football bij DWOW

“Door te bewegen blijf je gezonder, langer zelfstandig en ontmoet je mensen!”

Sportdorp Wieringermeer: samen in beweging, is een nieuw project voor 65+ers in de vier kernen van de Wieringermeer: Slootdorp, Wieringerwerf, Kreileroord en Middenmeer. Doordat het aantal ouderen in dit gebied toeneemt wil men het sporten voor deze doelgroep promoten.

Team Sportservice Schagen nam na vraag van de gemeente Hollands Kroon het initiatief om dit project in gang te zetten en te zorgen voor de nodige ondersteuning.

Ouderen krijgen hiermee de kans om meer te bewegen en elkaar te ontmoeten. Het rijk verleent subsidie. De komende twee jaar creëren beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties een beweegaanbod dat aansluit bij de behoeften van 65+ers. Aldus de opening in de folder die Sportservice heeft uitgegeven.

Uw wens telt!
Alle 65-plussers in de Wieringermeer hebben een vragenlijst ontvangen van de Gemeente Hollands Kroon. Daarmee werd o.a. de mogelijkheid gecreëerd om de wensen op beweeggebied aan te geven. De uitkomsten worden gebruikt om beweegactiviteiten op maat te ontwikkelen. Bewegen is namelijk leuk als het voldoet aan wensen die worden aangegeven!

Beweegontmoetingsdag
De aftrap van het project was de Sportdorp Beweegontmoetingsdag die op zaterdag 2 februari werd georganiseerd in de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

De aanwezigen konden via een beweegtest ontdekken hoe zij er fysiek voorstonden. Middels testen kon je o.a. de knijpkracht, beenkracht en uithoudingsvermogen laten testen. Verder waren er sportaanbieders vertegenwoordigd samen met welzijnsorganisaties en maatschappelijke organisaties.

Het project Sportdorp Wieringermeer zorgt voor een betere samenwerking tussen sportaanbieders en welzijnsorganisaties. Dorpshuizen, sporthallen en accommodaties worden gebruikt als centrale ontmoetingsplaats en als locatie om te bewegen.

DWOW gaat zich inzetten voor het Walking Football
De meeste verenigingen in Hollands Kroon zijn bereid om een tak van sport te gaan organiseren voor wat uit de behoeftepeiling is aangegeven. De vereniging neemt uiteindelijk het voortouw door de organisatie op zich te nemen. Ze maken bekend dat zij een beweegactiviteit gaan organiseren en proberen mensen te activeren die mee willen doen bij de sportactiviteit die bij hun wordt georganiseerd.

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten

Wat is Walking Football?
Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt.

Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Doelpunten maken en voorkomen, dat voetbal zo leuk maakt, is uiteraard het doel naast het samen met elkaar voetballen!

Opgeven bij Edwin Zomerdijk voor zowel dames als heren secretaris@dwow.nl met vermelding van voorkeur welke dag en tijd!

Na voldoende animo zal er een datum bekend worden gemaakt om te starten met dit geweldige initiatief om meer ouderen aan het bewegen te krijgen!