U komt toch ook!

Op zaterdagavond 26 januari wordt er in de kantine om 20.00 uur afgetrapt om te discussiëren over het huidige vrijwilligersbeleid. In onze vereniging zien we dat het aantal vrijwilligers afneemt en sommige personen wel erg veel taken op hun bordje hebben zodat het een kwetsbare organisatie wordt.

In Nederland wordt het vrijwilligerswerk in alle organisaties en verenigingen als normaal beschouwd. Zonder al die personen, die actief zijn, zou het niet lukken om alles draaiend te houden. Ook bij DWOW willen we om het voetballen mogelijk te maken naar een organisatie die vooral ‘het samen de schouders er onder zetten ’ als uitgangspunt heeft.

Op dit moment ervaren we een tekort aan vooral trainers, scheidsrechters, bestuursdienst (eigenlijk onze gastvrouw/gastheer op wedstrijddagen). Daarnaast zou op iedere functie die daadwerkelijk wordt ingevuld, om onze vereniging soepel te laten draaien, best wel wat extra mensen actief kunnen worden. Als voorbeeld kijk ik b.v. naar de redactie van de Nieuwsbrief. De Nieuwsbrief wordt al wat jaren samengesteld door twee personen. De oproep wordt regelmatig geplaatst om er extra personen bij te krijgen, die mee willen helpen om het allemaal nog leuker te maken. Denk b.v. aan een interview over hoe een elftal het seizoen doormaakt of hoe een vrijwilliger zijn taak invult. Ze zijn meer dan welkom!

Op de 26e willen we met een groot aantal mensen discussiëren waar we aan moeten denken om het aantal personen die in de club meehelpt groter te krijgen zodat onze leden, kinderen, senioren mannen en vrouwen  kunnen voetballen op een mooie accommodatie met een mooie grasmat. Dat voldoende scheidsrechters zorgen dat de regels worden toegepast om het spelletje te kunnen spelen, waar je na de wedstrijd in de kantine kan zitten en  er geregeld wordt dat iemand je koffie, thee of een andere versnapering serveert. Dat er voldoende trainers zijn die zorgen voor een betere sportontwikkeling voor de spelers en speelsters van het mooie spelletje. Waar voldoende bestuurders met elkaar kunnen nadenken over nieuwe plannen voor in de toekomst. Kortom dat we taken gaan verlichten zodat we niet kwetsbaar worden maar dat er een prettige sfeer heerst omdat we het samen met elkaar invullen!

U komt toch ook zaterdag 26 Januari 20:00uur in de DWOW Kantine

Other Articles

ClubnieuwsToernooi & Events
ClubnieuwsToernooi & Events