thumbnail_DWOW-468x60pixels

Walking football bij v.v. DWOW op dinsdag 26 maart!

In het kader van het project Sportdorp Wieringermeer, dat de gemeente Hollands Kroon voor de ouderen samen met de ondersteuning van Sportservice Schagen heeft geïntroduceerd, wil v.v. DWOW zich gaan inzetten om Walking Football voor de doelgroep 65+ te promoten en te gaan organiseren.

Op dinsdag 26 maart wordt er voor het eerst bij v.v. DWOW afgetrapt met deze voetbalvorm die uitstekend geschikt is om lekker te bewegen.
Vanaf 10.00 uur is de kantine open zodat het uitgangspunt: ‘naast het sportief bezig zijn ontmoet je mensen’ wordt ingevuld! Om 10.30 wordt er gestart!

Wat is Walking Football?
Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm die op een kwart veld gespeeld wordt. Na een warming-up om de spieren wat te laten wennen wordt er voetbal in wandeltempo gespeeld. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Doelpunten maken en voorkomen, dat voetbal zo leuk maakt, is uiteraard het doel naast het samen met elkaar voetballen! Echt iets dat past bij ouderen!

Opgeven: kan via het sturen van een mail naar Edwin Zomerdijk (secretaris@dwow.nl).