Voetbalvereniging DWOW

VOETBALSCHOOL

DWOW Voetbalschool

Paul Eveleens heeft de afgelopen 6 seizoenen bij voetbalvereniging DWOW voor een aantal kinderen, naast hun reguliere training, een extra techniektraining verzorgd. De spelers die geregeld zijn geweest herken je aan hun verbeterde balvaardigheid met hun linker- en rechtervoet en zijn ook de betere spelers geworden in hun teams. Gezien het succes van deze extra techniektraining is het plan ontstaan om ‘een voetbalschool’ op te zetten. 

Voor wie?
De voetbalschool is er voor meisjes en jongens van 9 tot en met 15 jaar en voor kinderen van vv. DWOW en andere verenigingen.

Wat leer je?
“Voetballen leer je door veel te voetballen”. Je traint bij je eigen vereniging met jouw team 2x per week en de 3e keer train je bij de voetbalschool. Hier is veel aandacht voor: ”Baas over de bal” zodat jij een 2-benige voetballer kan worden. In ongeveer 30 trainingen per seizoen gaat dat zeker lukken!

Naast de individuele balvaardigheid besteden we ook veel aandacht aan vereenvoudigde wedstrijdsituaties. Zoals 1:1 waar je met verschillende schijnbewegingen leert je tegenstander en de keeper met het scoren van doelpunten, de baas te worden. Naast het positiespel en wedstrijdvormen zoals 2:1 en 3:2 waarbij het herkennen van de ruimte en daardoor het baltempo en de handelingssnelheid steeds een hogere eis wordt, is er ook tijd voor ‘fun’ zoals een balletje in de nek. In het partijtje in het laatste deel van de training laat je jouw vorderingen zien.

Je vertrouwen stijgt. Je leert steeds makkelijker de wedstrijd spelen doordat je leert voetballen met je linker- en rechtervoet. En ook jouw team profiteert daarvan.

Wanneer?
De techniektraining is gesplitst in 2 leeftijdscategorieën en vindt plaats op het DWOW complex De Wilskracht in Wieringerwerf. De jongere kinderen trainen op zondagochtend van 10.30 – 11.45 uur. En de oudere kinderen op vrijdagavond van 19.00 – 20.15 uur.

Wat zijn de kosten?
De kosten voor “leden van vv. DWOW” zijn 25 euro per jaar en voor “niet leden” 50 euro per jaar. We willen proberen om shirts te laten drukken met het logo. Mogelijk zijn daar wat extra kosten aan verbonden. 

Wat zijn de spelregels?

  • Beter worden kan alleen als je wekelijks extra traint!
  • Maar wil je een keer zwemmen met vriendjes of heb je bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje? Geen punt. Zo kom je niet zo snel op een achterstand!
  • Ben je verhinderd? Dan app je een dag voor de training naar Paul zijn persoonlijke app. Hij kan de training dan aanpassen v.w.b. de aantallen.
  • Uiteraard geeft Paul het door als de training niet doorgaat doordat de weersomstandigheden slecht zijn of het veld niet bespeelbaar is.
  • We gaan uit van twee groepen van 14 spelers. Je wordt ingedeeld op niveau en leeftijd. Bij teveel inschrijvingen kom je op een reserve lijst. Kom je niet regelmatig trainen? Dan geven we graag een andere speler een kans!
  • Zelf thuis ook regelmatig met een bal oefenen is natuurlijk slim!
  • Om je voetbalontwikkeling te volgen komen we geregeld bij je teamwedstrijden kijken! 

Aanmeldingsformulier